RTC-BREDA

BADMINTON JEUGDSELECTIE MIDDEN- EN WEST-BRABANT


* KIES ALTIJD VOOR EEN DEGELIJK EN DOOR BADMINTON NEDERLAND, ERKEND TRAININGSCENTRUM.
* KIES ALTIJD VOOR EEN OFFICEEL GECERTIFICEERD CENTRUM, MET SL3 TRAINERS MET EEN VOG-VERKLARING.

Laatste Nieuws

* Pham Trinh winnaar in 2 finales bij Toernooi in Tiel (VD en VE onder 13jr)

 

18-3-2018

Op zaterdag 17 maart 2018 zijn 14 spelers van RTC-Breda afgereisd naar Tiel, voor deelname aan het 'Open Tiels Jeugdtoernooi'. Totaal streden 60 deelnemers om de prijzen. De helft van de de 14 RTC-spelers zijn hier geeindigd in de TOP-3. Wat een mooi resultaat is. In het onderdeel VD-U13 stonden 3 RTC-spelers in de finalewedstrijd tegen elkaar t.w.: Mya Schuurbiers met Zoey Siemons tegen Sterre Bang met Pham Tinh. Het laatst genoemde koppel werd winnaar in 2 sets.

De uitslagen zijn: MD-U13 2e prijs: Youri van Bavel met Bodhi Broeders. VD-U13 1e prijs: Pham Trinh met Sterre Bang en 2e prijs: Mya Schuurbiers met Zoey Siemons.  GD-U15 1e prijs: Nora Hulspas met Floris Bang; 3e plaats voor Roos Kanselaar met Jop Vermeulen. VE-U13: een mooie 1e prijs voor Pham Trinh. In het GD-U13 behaalde Jason Shek met Tess vd Pas een 4e plaats. Al met al: Gefeliciteerd met deze mooie resultaten.

* Dion Hoegen weer twee 1ste prijzen in toernooi Maarsenbroek

 

4-3-2018

Op 3 maart 2018 is het Jeugdtoernooi in Maarsenbroek gespeeld met totaal 98 deelnemers. 25 RTC-Breda spelers moesten vroeg uit veren, om via enigszins besneeuwde wegen, op tijd aanwezig te zijn. De eerste wedstrijden stonden gepland om 8.30 uur en de laatste om 20.30 uur, waarbij zo'n 230 wedstrijden moesten worden afgewerkt.

Tien RTC-spelers zijn weer geeindigd in de TOP-4, waarvan vijf 1ste prijzen zijn behaald en drie 2de prijzen. De 1ste prrijzen zijn behaald door: Dion Hoegen (ME-O13-1) en samen met Sterre Bang (GD-O13-1), Pham Trinh (VE-)13-1), Nicky van Opstal (VE-O15-1) en samen met Justin van Amstel (GD-O15) Tweede plaatsen zijn behaald door: Mya Schuurbiers met Zoey Siemons in (VD-O13; Yannick Wigny met Pham Trinh in (GD-O13-1). Derde/vierde plaatsen zijn behaald door: Daan Verbaten, Mya Schuurbiers, Sanne Broeders, Nora Hulspas. Dit zijn weer mooie resultaten en een compliment voor de ouders en trainers die het deze dag hebben volgehouden.

* RBB Jeugdteam U17 ook overtuigend regiokampioen

 

22-2-2018

Op donderdag 22 februari 2018 ontving het kampioensteam onder-17 jaar (U17), uit handen van Rob van Leeuwen, trainer en jeugdcompetitieleider RBB, een fraaie herinneringsmedaille. Carolien Strijker had gezorgd voor een fraaie en lekkere kampioenstaart. Dit vond plaats in Sporthal de Ganzerik, de thuishonk RBB U17 team Regiokampioen 2017 2018van BC Woodpecker.

Het team, bestaande uit: Lara v.d. Meulen, Gitte den Ouden, Jarmo van Kampen, Bram en Max Strijker, hebben in 11 competitie ontmoetingen alle 71 wedstrijden gewonnen en zijn zij met dit resultaat overtuigend regiokampioen geworden. De broers Strijker volgen ook de centrale trainingen bij 

Taart U17

RTC-Breda. Zij speelden in een poule van 7 teams, t.w.: RBB, BC Reeshof-1 Tilburg, BC Bever, BC Bavel, BC HighSpeed, FST Waalwijk en BC Reeshof-2 Tilburg.  Een compliment aan de ouders / begeleiders is ook op zijn plaats. Zonder hen is dit allemaal haast niet realiseerbaar. Zij wachten nu op een uitnodiging, om te spelen om de Brabantse kampioenstitel op 7 april en bij winst spelen zij daarna om de landstitel. Dat zou mooi zijn. 

* Vrijwel alle RTC-spelers in de TOP-4 bij RJK in Waalwijk

 

20-2-2018

tn Winnaars RJK Waalwijk 18 2 2018

In het weekend van 17 en 18 februari 2018 zijn de Brabantse Jeugdkampioenschappen (RJK) in Waalwijk gespeeld. Van het totaal aantal van 108 deelnemers, deden 15 spelers mee van RTC-Breda. Buiten de 12 deelnemers van de Badmintonschool, die vrijwel allemaal in de TOP-4 zijn geeindigd, zijn er ook 3 spelers van de Selectiegroep in de TOP-4 geeindigd, t.w. Nicky van Opstal, Menno Keur en Iris Samola. 5 spelers van de Badmintonschool hebben de 1ste prijs gewonnen en kunnen zich dus 'Brabants Kampioen' noemen in hun categorie. De winnaars zijn: JE-U11: Dion Hoegen, JD-U11: Dion Hoegen met Daan Verbaten, GD-U13: Max Strijker met Farah Iffa Tuarita, GD-U13: Daan Verbaten met Zoey Siemons. Proficiat allemaal met deze mooie resultaten! Zie de foto's op de fotopagina, gemaakt door Jaap Strijker.

* RBB Badminton Jeugdteam U13 weer overtuigend kampioen

 

28-1-2018

Op zaterdag 26 januari 2018 heeft het RBB-Jeugdteam haar beslissende thuiswedstrijd in de badminton jeugdcompetitie gespeeld. Het team (onder 13 jaar) sloot deze wedstrijd af met een royale overwinning van 8-0, op het team van BC Drunen.  Daarmee hebben zij in 10 competitie ontmoetingen 76 wedstrijden gewonnen en slechts 4 verloren en zijn zij met dit resultaat nu al overtuigend regiokampioen geworden. Ditzelfde team , op 2 spelers na, was vorig seizoen ook regiokampioen onder 11 jaar. Dit is een uitzonderlijke prestatie binnen de jeugdcompetitie in Brabant.

U13 team regiokampioen 2017 2018 26 1 2018 kl

 

Zij speelden in een poule van 7 teams, t.w.: RBB, BC Geldrop, BC Veghel, FST Waalwijk, BC Reeshof-Tilburg, BC Slamis-Uden en BC Drunen. De RBB teamspelers waren: Indy Janssen, Pham Trinh, Iris Samola, Anne Kanselaar , Yannick Wigny, Dion Hoegen en Daan Verbaten. Aardig om te vernoemen is, dat zij allen extra trainingen volgen bij RTC-Breda, het centrale badminton trainingscentrum en badmintonschool voor Midden- en West-Brabant, wat hierdoor duidelijk zijn vruchten afwerpt. Een compliment aan de ouders / begeleiders is ook op zijn plaats. Zonder hen is dit allemaal haast niet realiseerbaar.

 

Het kampioensteam ontving uit handen van Rob van Leeuwen, trainer en competitieleider RBB, een fraaie herinneringsmedaille. Zij wachten nu op een uitnodiging, om te spelen om de Brabantse kampioenstitel en bij winst spelen zij daarna om de landstitel. Dat zou mooi zijn, want die hebben zij vorig seizoen ook bereikt. 

Subcategorieën

  • Laatste aanpassing website:
    zondag 18 maart 2018.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.